El passat 27 d’Abril va tenir lloc la tradicional travessa Argentona – turó de l’Home que organitza el Grup de Muntanya d’Argentona des de fa mes de 15 anys. L’objectiu es fer una travessa tots junts, per aquest motiu els membres del grup ens anem esperant. El recorregut té 40 km i un desnivell acumulat de 2.200 metres que anem fent en varies parts fins arribar al cim que està a una alçada de 1.712m.

Som un grup de 30 persones que sortim a les 6 del mati de la plaça nova. Anem tirant cap a munt pel Xargall de l’Espinal fins al Turó dels Castellans a Sant Carles (380m) punt més alt d’aquest tram. Seguim cap a Sant Esteve del Coll, travessem el Mogent i passem pels prats de Llinars i Sant Antoni de Vilamajor fins que parem a esmorzar a Sant Julià del Fou. Fins aquí es un passeig agradable, portem 14.5 km en 3 hores i quart. Després d’un descans d’uns 45 min, seguim cap a Sant Esteve de Palautordera on ens preparen un avituallament amb fruita, fruits secs i beguda. Ja portem 28,5 km i
7 hores de trajecte, parem uns 30 min, son les 13:30 del migdia.

A partir d’aquest punt, el recorregut comença a agafar desnivell i alguns membres del grup donen per finalitzada la travessa, la resta continuem fins a Fontmartina on parem a dinar mitja horeta. Ja sumen 34.5 km i 9 hores 30 min de trajecte. Aquí també una altre part del grup decideixen no continuar. La resta agafem energies per encarar l’últim tram de la travessa i arribar al cim del Turó de l’Home, havent fent 39 km i 2.200 m de desnivell
positiu acumulats en 12 hores. En arribar al cim i fer la foto, anem cap a l’aparcament on ens esperen uns taxis que ens tornaran a Argentona.

Al llarg de tot el trajecte, ens acompanya un dia fantàstic amb bona temperatura per caminar. En arribar a dalt el Turó de l’Home a 1.712 m d’alçada, el trobem bastant tapat i amb força vent, per aquest motiu la temperatura baixa bastant i ens posem roba d’abric.

Una sortida molt ben organitzada i amb molt bona companyia.

Sussanna Castellà